Leave a comment

Ce inseamna divortul la mediator ?

Ce face un mediator in cazurile de divort?  In primul rand trebuie stiut faptul ca mediatorul nu poate pronunta un divort si nici nu va poate ajuta sa divortati intr-un timp record, cu atat mai mult cu cat exista si copii minori rezultati din casatorie.

Si totusi ce face un mediator intr-un caz de divort? Avantajul pe care il aveti atunci cand apelati la un mediator este ca toate neintelegerile dintre soti se pot rezolva tinandu-se cont atat de drepturile, dar mai ales de interesele celor doi dar si a copiilor. Acordul de mediere incheiat intre soti va avea in vedere desfacerea casatoriei, revenirea la numele avut anterior de catre unul dintre soti, daca se doreste acest lucru, incredintarea minorului, legaturile personale cu minorul, pensia de intretinere datorata de unul din parinti, minorului, partajul bunurilor detinute in comun.

Odata ce partile ajung la un acord de mediere (document intocmit de catre mediator ce va contine concluziile discutiilor purtate in cadrul sedintei de mediere), acesta se va depune la registratura instantei impreuna cu o cerere de pronuntare a divortului si de incuviintare a acordului de mediere.

Hotararea de divort se obtine dupa ce instanta va verifica legalitatea acordului de mediere.

Divorce

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: