Leave a comment

Despre MEDIERE

Medierea reprezinta o metoda alternativa de rezolvare a conflictelor in afara procedurii judiciare, o cale rapida si mai putin costisitoare  de a rezolva disputele dintre doua sau mai multe parti.

Putem spune ca medierea este o procedura care aduce oamenii impreuna la aceeasi masa pentru a discuta despre disputele pe care le au facandu-i sa accepte comunicarea si colaborarea pentru a-si gasi propriile solutii la problemele lor.

Mediatorul este a treia parte intr-un proces de mediere si rolul sau este de a asista partile sa negocieze un acord care sa ofere solutii convenite reciproc, eficiente si viabile. Trebuie subliniat faptul ca mediatorul este neutru si impartial, nu acorda consultanta juridica sau de orice alta natura, nu da sfaturi partilor si nici solutii.

ALEGE MEDIEREA pentru ca:

  •  vrei sa eviti un proces lung, costisitor, epuizant si expus publicului. In majoritatea cazurilor medierea se incheie cu un acord la prima sedinta de mediere, comparativ cu un proces judiciar care poate dura luni sau chiar ani de zile. De asemenea costurile unei medieri sunt mult mai reduse spre deosebire de cele ale unui proces in instanta (onorariu avocat, taxe de timbru, costuri pentru diferite expertize);
  • iti doresti ca sa gasesti solutia care iti satisface cel mai bine interesele. In instanta solutia este data de catre judecator si impusa partilor;
  • este o procedura confidentiala;
  • iti ofera posibilitatea stabilirii si mentinerii a unor bune relatii cu cealalta parte;
  • se poate apela la mediere inclusiv dupa inceperea unui proces judiciar iar daca disputa a fost solutionata pe cale amiabila prin incheierea unui acord de mediere, instanta poate dispune restituirea taxei judiciare de timbru.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: